"CALITATEA 
          ESTE MISIUNEA NOASTRĂ"

                LICEUL TEORETIC „TRAIAN” CONSTANŢA
Datele privitoare la activitățile extracurriculare se vor completa în formularul electronic de la adresa:  http://goo.gl/forms/fYkpHWDTPO
Pe 29 noiembrie 2015, la Prefectura judeţului Constanţa, în sala „Remus Opreanu”, elevii claselor a V-a şi a VI-a, coordonaţi de prof. Liliana Necula, prof. Viorica Stan, prof. Diana Drăgălin şi prof. Alina Dermengiu au desfășurat: momente artistice, dezbateri pe teme istorice, precum şi expoziţii de artă populară, prilejuite de sărbătorirea a 97 de ani de la făurirea Statului Naţional Unitar Român - Ziua naţională a României - 1 Decembrie.    
      
Pe 5 octombrie 2015, la Muzeul Marinei Române, elevii claselor a XI a ai Liceului Teoretic ”Traian” coordonați de prof. Stan Viorica au organizat simpozionul cu tema ”Sisteme educaționale în Europa: de la idee la practică și succes”, înscriindu-se în seria de manifestări dedicate Zilei Internaționale a Educației.


În cadrul acestei manifestări, elevii clasei a XII-a E coordonați de Alexandru Grădinaru, au prezentat câteva din sistemele educaționale din Europa, cu avantajele și dezavantajele lor în raport de sistemul educational românesc, finalul acțiunii fiind marcat de dezbateri,

Alături de profesorul coordonator au mai participat: directorul Liceului Teoretic „Traian”, prof. Constantin Caracoti, directorul adjunct, prof. Dorina Chivu și Consilierul pentru proiecte și programe educative, 

prof. Necula Liliana.


Pe 27 septembrie 2015 Catedra de istorie a Liceului Teoretic ”Traian” Constanța a organizat o serie de manifestări dedicate aniversării a 110 ani de la inaugurarea Portului Constanța, coordonate de profesorii Chivu Dorina, Voicu Mirela Ana și Stratenie Gabriel, cu participarea elevilor claselor a X a E și a XI a G.

Dintre acestea sunt de menționat: simpozionul „Portul Constanța de la inaugurare la modernitate”- dezbatere și vizionare de filme tematice, prezentarea lucrării istoricului Valentin Ciorbea dedicată Portului la împlinirea a 100 de ani , vizită în Portul Constanța și la Muzeul Reginei Maria.

În cadrul activităților au fost prezentate principalele momente din evoluția Portului Constanța, de la depunerea de către Regele Carol I la 27 septembrie/16 octombrie 1896 a documentului care consfințea ” întemeierea unui port la țărmurile vechiului Pont Euxin, unde din veacurile cele mai îndepărtate comerțul a găsit un loc de adăpost, unde atâtea monumente istorice ne aduc aminte vechea dominație a strămoșilor noștri romani și unde s-a sfârșit poetul Ovidiu” la dezvoltarea lui în perioada interbelică și, ulterior, în perioada postbelică, menținerea ca unul din cele mai importante porturi din Europa.Pe 25 septembrie 2015 elevii Liceului Teoretic „Traian” Constanţa au realizat o călătorie în lumea ştiinţei, participând la evenimentul „Noaptea Europeană a Cercetătorilor”, finanţat de către Comisia Europeană prin acţiunile Marie Sklodowska - Curie.

Prezenţi la acţiunea ce s-a desfăşurat la Maritimo Shopping Center, elevii din clasele a X-a şi a XI-a, coordonaţi de prof. Alexandrina Avram, au expus numeroase experimente din vastul domeniu al ştiinţelor, participând cu bucurie la acest eveniment. Au mai participat directorul Liceului Teoretic „Traian”, prof. Constantin Caracoti, prof. dr. Oana Staicu şi reprezentanţi ai Asociaţiei de părinţi a liceului - Tania Butcaru şi Viorica Man.In ziua de 22.10.2015 elevi clasei a XII-a D de la Liceul Teoretic "Traian " au participat la activitatea organizației Mare Nostrum, unde au vizitat expozitia "Deseurile de la A la Z", prezentata de Mare Nostrum, in cadrul proiectului "Educatie pentru Marea Neagra".  Elevii au reciclat baterii uzate si s-au plimbat in pacul din apropierea teatrului care a fost amenajat cu informatii despre  reciclare si avantajele acesteia.