"CALITATEA 
          ESTE MISIUNEA NOASTRĂ"

                LICEUL TEORETIC „TRAIAN” CONSTANŢA

Elevii Liceului Teoretic "Traian" marchează Ziua Națională a României                  
                          Elevii Liceului Teoretic "Traian" marchează Ziua Holocaustului în România       Vineri, 9 octombrie 2015, Aria curriculară “Om si societate” a Liceului Teoretic “Traian”  (responsabil prof. Voicu Mirela-Ana), împreună cu elevi ai claselor a IX-a, a X-a, a XI-a organizează o serie de manifestări dedicate Zilei Holocaustului în România.

       Dintre activitățile prilejuite de acest eveniment mentionăm : sesiuni de comunicări stiințifice ce vizează semnificația Holocaustului în istorie (prof. Voicu Mirela-Anca), Holocaustul în România (prof. Stan Viorica), “Ziua Holocaustului în România – Cine nu uită, nu merită” (prof. Stratenie Gabriel), dezbaterea cu tema “Reîntoarcerea la viață”, vizionări de filme  tematice, expoziția “Holocaustul – Remember” (coordonatori prof. Voicu Mirela-Ana și bibliotecar prof. Crețu Angelica) și sesiuni de comunicări ale elevilor coordonați de doamnele prof. Voicu Mirela-Ana si Myrone Mirela.Elevii Liceului "Traian" omagiază Ziua Dobrogei!

În săptămâna 9-14 noiembrie 2015 elevii și profesorii Liceului Teoretic "Traian" organizează o serie de manifestări dedicate Zilei Dobrogei, desfășurate sub deviza: "Dobrogea: trecut, prezent și viitor!"
Dintre acestea amintim: proiectul "Dapyx - Primul Rege Get care a înfruntat Imperiul Roman" realizat în colaborare cu Fundația DANAIS și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, cu participarea claselor a VI-a și a VIII-a, coordonați de prof. Chivu Dorina (marți, 10 noiembrie), participarea la Simpozionul Științific cu tema "Dobrogea: 137 de ani de la revenirea la patria - mamă" desfășsurat la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța cu participarea elevilor clasei a XI-a G, coordonați de prof. Chivu Dorina, Myrone Mirela și Stratenie Gabriel (vineri, 13 noimebrie, ora 11.00), depunere de coroane la "Monumentul Eroilor" cu evocarea evenimentelor care au dus la obținerea independenței și reintegrarea Dobrogei la Statul Român, cu participarea elevilor claselor a VIII-a coordonați de prof. Voicu Mirela și Astăluș Monica (vineri, ora 12.30), spectacol aniversar "Ziua Dobrogei 14 noiembrie 2015" desfăsurat in Piața Ovidiu cu participarea elevilor clasei a IX-a F coorodonați de d-na prof. Chivu Dorina (sâmbătă, 14 noiembrie 2015).